Preskočiť na hlavný obsah

top 10 knižných romantických momentov (podľa sk/cz blogerov)



Určite ste postrehli, že dnes je Valentína -  zovšadial sa na vás lepí romantika spolu s presladenými srdiečkami. Tak prečo nepridať i pár knižných scén a nostalgie do toho? A keďže by to bola nuda, keby som tento zoznam vytvárala sama, oslovila som 10 ďalších blogeriek, aby mi s tým pomohli a tu sú ich najobľúbenejšie momenty!

1. Percy Jackson

Jeden z mojich obľúbených romantických momentov sa odohral medzi Percym a Annabeth v tretej časti série Bohovia Olympu. Paradoxne sa vôbec neodohral v romantickom prostredí - žiadne sviečky a kvety. V skutočnosti sa Annabeth ocitla v smrteľnom nebezpečenstve, ktoré sa nedalo nijako zvrátiť. A práve to, ako sa zachoval Percy, ma úplne dostalo. Odmietol Annabeth opustiť, pretože to najhoršie, čo sa podľa neho mohlo stať bolo to, že by nezostali spolu. Urobil to aj za cenu toho, že tak tiež spečatil svoj osud. To, čo medzi nimi v tom okamihu prebehlo, je jedna z mojich najobľúbenejších scén v knihách vôbec <3 Percabeth for life! ❤️🙈

2. a 3. Denník princeznej

Mia a Michael z Denníkov princeznej na tomto zozname rozhodne nemôžu chýbať. Celý ich vzťah je ako z rozprávky - a práve to čitatelia žerú. Najromantickejšou z romantických scén je jednoznačne ikonická jazda kočom po Central parku (tí čo čítali pochopia).

- @bookwormblood


Nie je tajomstvom, že som blázon do Denníkov princeznej (Áno, aj po tých rokoch. Áno, aj keď si všetci myslia že nejaký Rhysand je lepší ako Michael ) A počet scén, ktoré by som mohla uviesť je nekonečne veľa a všetky sú v mojom srdiečku (Napríklad scéna z Royal Wedding kde jej kúpi sladké, potom čo...no po tom čo sa stane, lebo na ňu jednoducho myslí)  Ale táto scéna, z knihy Navždy princeznou je moja asi najobľúbenejšia. Všetko je to o veľkých gestách a neviem čo. A potom je tu Michael. Ktorému len povedali že má niekam ísť- nie prečo presne, na čo a či mu je to niečo platné. A on prišiel, lebo...no lebo je to on. A celá ta trápna situácia predtým? Snaží sa o tom vtipkovať aby sa Mia necítila trápne, alebo tak. A potom ju chce aj zlato pomstiť. Láska a romantické gestá nemusia byť veľké halo na to, aby boli naozaj veľké a dokonalé.

- @kniznenebo


4. Fangirl

Z temnoty mozgového výpadku („No tak, shippuješ kopec knižných dvojíc, určite mali nejaké krásne romantické chvíľky! Lenže... Aké?!“) sa zrazu vynára jeden moment: keď sa vo Fangirl od Rainbow Rowell Levi neisto uisťuje, že mu Cath chce dať šancu a potom jej hovorí, že nevadí, ak je šibnutá (čo mu predtým povedala), lebo jej fandí. („I’m rooting for you!“) Samozrejme, ide o scénu, ktorá lepšie vyznie, keď si prečítate celú knihu – a presne to by ste mali urobiť, ak máte radi introvertné hrdinky (táto práve začína chodiť na vysokú školu a nie je to pre ňu jednoduché), fandomy, písanie príbehov a milú, pomalú a zároveň nepresladenú romantiku.

5. Říše bouří
Jeden z mých nejoblíbenějších romantických momentů je z Říše bouří mezi Aelin a Rowanem (nepřekvapivě). Když Rowan v té poušti nebo bažinách nebo kde to byli, přišel za Aelin potom co zabila tu armádu svým ohněm a ona jim vytvořila oběma korunu z ohně jaaaaj😍😍

- @ivy_reads_


6. Pýcha a predsudok

Keď myslím na romantické knižky, hneď si spomeniem na Pýchu a predsudok od Jane Austenovej (veď kto sme sa do pána Darcyho nezamilovali, že?). A najkrajší romantický moment? Nuž musím sa priznať, že viac ako momenty medzi Darcym a Elizabeth či medzi Bingleym a Jane mi najviac utkvel v pamäti rozhovor sestier Bennetových, už spomínaných Jane a Elizabeth. Obidve sú čerstvo zasnúbené (jedna zatiaľ tajne) a rozprávajú sa o svojich snúbencoch a dôvodoch, kedy a prečo sa zamilovali. Bonusom je Elizabethin sarkazmus a Janinho zúfalstvo z neho. No i tak je to celé také čisté, úprimné a veselé, že ja sama som cítila motýle v ich bruchu a prežívala ich nadšenie! Niektoré veci sa totiž ani po 200 rokoch nemenia ❤️ 

- @kniznageneracia



7. Polnočná dáma 
Jeden z mojich naj romantických knižných momentov sa mi spája s Emmou a Julianom z knihy Polnočná dáma. Zbožňujem ich spoločnú scénu v aute, keď je Julian zranený a Emma sa ho pokúša vyliečiť za pomoci iratze. Mám dojem, že toto bola prvá taká chvíľa v knihe, keď si obaja uvedomili, ako veľmi im záleží na tom druhom. Atmosféra toho momentu ma úplne uchvátila.

- @lynvonnightlight


8. Boží hrob


Nemůžu si pomoct, ale naprosto miluju (pozor, spoiler) Miu a Ash v Božím hrobě❤. Konkrétně první scéna, kdy si Mia přizná, že k Ashlinn něco cítí od strany 323 je fenomenální. Mohlo by to být tím, že Jay Kristoff jí nijak zvláštně umělecky nepracovává, jak to má u milostných scén ve zvyku, ale plně se zaměřuje na postavy a nechá obě badass hrdinky, aby konečně projevily emoce, byť si taky vymění pár urážek 🙈. Je to pro mě krásný kontrast a zároveň kompromis - tahle scéna je odpočinutí od vší té akce, ale zároveň si ponechává syrovou a tvrdou atmosféru celé knížky. Romantika tady funguje i jako motivace k čistokrevnému přežití a dostává tak úplně nový rozměr, co neskutečně prohlubuje oba charaktery. Mie, která se někdy může jevit až nadlidsky (i když Jay často dokazuje, že to tak vážně není) romantika dodává aspekt, který jí trochu přibližuje čtenářům a nechává je poznat, že pod tvrdými svaly má i srdce, které rozhodně není z kamene.

 - @jeste.jednu.kapitolu


9. Na dvore z hmly a besu

"Na hviezdy, ktoré počúvajú a sny, čo sa môžu splniť." Tento citát sme všetci všade videli, ale keď sme čakali na naše vydanie, tak sme nevedeli, s čím sa spája. Pre mňa je to moment, ktorý síce nebol extra romantický, ale tento citát mam "vrytý" do pamäte  a spája sa mi s nádejou..., je to moment, kedy sa Rhys viac otvoril Fleyre, kedy začneme viac vidieť "jeho" a je to chvíľa, kedy sa ešte viac viac roztápajú ľady medzi Feyre a Rhysom.

- @ajusbooks



10. Kráľovstvo podvodníkov 

A posledný tip bude odo mňa a to pár Kaz a Inej. Hoci v tejto knižke som zažívala pri každom páre malé infarktové stavy a ich shipy/momenty rozhodne stáli za to, najviac mi utkveli dve takéto scény v pamäti -  a jedna z nich bola Kaz a Inej v kúpeľni. Cítila som všetky tie emócie, dokonca i teraz mám triašku ako si spätne spomínam na ten moment. Toľko dôvery, toľko krehkých emócií... spolu ma naučili, že vďaka láske môžeme prekonať svoj strach, alebo sa aspoň o to pokúsiť. Ani neviete aké deep a smutné to je (tí, čo čítali, tak vedia).


-

Takže...cítite sa viac sladko alebo nostalgicky? Bol tu i váš obľúbený moment alebo poznáte lepší? Dievčatá to podľa mňa úplne perfektne zvládli, všetkým vám veľmi pekne ďakujem za účasť! A teraz po spracovaní tohoto článku sa cítim taká ready na spoločné čítanie Červená ako rubín/Rudá jako rubín, že sa s vami lúčim a vrhám sa do papierových vôd (ak sa chceš pridať, napíš mi!).

*máva knižkou*





Komentáre

  1. Oh yes Kaz a Inej - dosť som uvažovala či nedať práve tých dvoch. :D Tak romantická neromantika ako napísala Leigh u nich dvoch sa len tak nevidí. :D Inak skvelý článok a vďaka za oslovenie.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne! Ale i ja som váhala medzi nimi a Larou Jean a Petrom, teraz keď vyšla dvojka:D Avšak zvíťazili oni♡ A niet zač, ja som rada, že si sa zapojila!

      Odstrániť
  2. Ďakujem za inšpiráciu, už viem, čo najbližšie na dovolenke budem čítať. :-) Veľmi milé je, že sa zapojili aj iní blogeri. Teším sa na ďalší príspevok.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Posledné drámy bookstagramu a prečo škodia komunite

      Áno, každý miluje drámy. Priznajte si to už zo začiatku, je to v úplnom poriadku. Ale každý z nás ich má po čase dosť. Proste vám pretečie pohár a máte pocit, že sú to len plané výstrely do vzduchu ako aspoň trochu pozmeniť algoritmus a zviditeľniť sa. Áno, takmer každý to skúšal, aj ja som bola súčasťou drám (aj som jednu vyvolala, takže nie som svätá), ale poďme sa venovať tým najnovším a prečo to jednoducho škodí celej komunite. !TÝMTO ČLÁNKOM SA NIKOHO NECHCEM DOTKNÚŤ. SPOMÍNANÉ OSOBY SÚ TU Z ČISTO INFORMAČNÉHO HĽADISKA!  * ⸢ ̄    ̄  ̄  ̄  ̄  ̄   ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄ ⸣ VZNIK DRÁMY ⸤                                                                ⸥     (moja matematikárka by bola hrdá na mňa, že aspoň niečo som pochytila)     GENESIS  -  Každá dráma vznikne z väčšej časti preto, lebo niekto urazil niekoho ego (aj kolektívne ego existuje):D Okej, je to hnusne napísané, ale je to tak. Aspoň v najbližších drámach, ktoré vám popíšem.      SOCIAL BOOM -  Potom tu je tá časť

Prečo by ste nemali podceniť sériu Smrteľné stroje

Táto séria, ktorá vychádzala v čase, keď Harry Potter zažíval svoju najväčšiu slávu, je podľa mňa jedna z tých najlepších, ktoré som kedy prečítala. Prečo? Čítajte ďalej a dozviete sa!

Top 5 úžasných knižných svetov s hroznou hlavnou postavou

Každému z nás sa to už stalo - ten svet nás úplne pohltil, vedeli by sme si v ňom predstaviť žiť, preskúmať ho do posledného zákutia...jednoducho byť jeho súčasťou. Avšak nie vždy sme si sadli s jeho postavami, dokonca často i s hlavnou. Jednoducho nevieme pochopiť, čo sakra tá ženská/chlap robí, prečo jej rozhodnutia sú postavené na hlavu a jednoducho sme si búchali hlavu o stenu zakaždým, keď sa čo i len nadýchla. Tu je mojich "Top 5", kde som takmer zabila hlavnú postavu za to, že ona môže byť v takom skvelom svete a byť jednoducho taká...svojská (slušne povedané). 1. Falošný bozk LIA PREČO??? Tak, Dia, hlboký nádych a výdych, daj im nejaké dôvody. Táto princezná zosobňuje všetko, čo nenávidím na hlavných postavách - má sa postaviť svojim povinnostiam a čo spraví? Ujde, lebo yolo. A keďže sa to stalo na začiatku knihy, tak už zvyšok príbehu som ju len chcela prefackávať. Ešteže to iné vedľajšie postavy ako-tak zachránili. 2. Trón zo skla (zdroj: tu ) Ja neviem, ale so Ce