Preskočiť na hlavný obsah

Top 5 úžasných knižných svetov s hroznou hlavnou postavou



Každému z nás sa to už stalo - ten svet nás úplne pohltil, vedeli by sme si v ňom predstaviť žiť, preskúmať ho do posledného zákutia...jednoducho byť jeho súčasťou. Avšak nie vždy sme si sadli s jeho postavami, dokonca často i s hlavnou. Jednoducho nevieme pochopiť, čo sakra tá ženská/chlap robí, prečo jej rozhodnutia sú postavené na hlavu a jednoducho sme si búchali hlavu o stenu zakaždým, keď sa čo i len nadýchla.

Tu je mojich "Top 5", kde som takmer zabila hlavnú postavu za to, že ona môže byť v takom skvelom svete a byť jednoducho taká...svojská (slušne povedané).


1. Falošný bozk


LIA PREČO??? Tak, Dia, hlboký nádych a výdych, daj im nejaké dôvody. Táto princezná zosobňuje všetko, čo nenávidím na hlavných postavách - má sa postaviť svojim povinnostiam a čo spraví? Ujde, lebo yolo. A keďže sa to stalo na začiatku knihy, tak už zvyšok príbehu som ju len chcela prefackávať. Ešteže to iné vedľajšie postavy ako-tak zachránili.


2. Trón zo skla

(zdroj: tu)

Ja neviem, ale so Celeanou som si proste nesadla. Milujem ten svet, tie ostatné postavy (hlavne tie:D), ale Celeana je pre mňa úplná Mary Sue a každým dielom jej mám čím ďalej tým menej rada. To bude jeden z dôvodov, prečo som sa stále ešte nepustila do KoA...


3. Selekcia

(zdroj: tu)

Tí, ktorí ma už dlhšie sledujete, určite viete ako mi Selekcia leží v žalúdku. Toľko nevyužitého potenciálu a hroznejšiu hlavnú postavu v jednej sérii som snáď ani nevidela (ale Falošný bozk celkom dobre konkuruje). Proste autorka z úžasnej série spravila jednoducho strašnú frašku. Šla zo stovky rovno na nulu. A ešte hlbšie.


4. Červená kráľovna


Ja neviem...prvý diel bol fantastický, ale nechápem, čo sa stalo potom. Z hlavnej postavy sa v dvojke stal nejaký robot opakujúci si jednu vetu (ak ste čítali, viete) a neskôr to bolo s ňou také nemastné neslané. Akokoľvek, milujem ten svet rozdelený krvou a Evangeline je jednoducho bohyňa.


Jak na to pozerám, asi mám nejaký issue s princeznami, nemyslíte?:D


5. Škaredí


Hádajte kto kvôli neznesiteľnej postave preskočil diel a radšej šiel na dvojku? V jednotke som Tally jednoducho nevedela ani cítiť. Proste prečo? PREČO? Hocičo urobila bolo pre mňa ako za trest. (Preto je z tejto série môj najobľúbenejší posledný diel - Extras , lebo tam už viac-menej nie je)


BONUS: Uväznená kráľovna


Konkrétne len s týmto dielom som mala problém, preto to dávam do bonusu. Nenávidela som ako sa hlavná postava nevie rozhodnúť, pretože chce aj to aj to aj to aj to a mňa to pekne postupne nasieralo. Proste, už sa rozhodni nech príbeh môže nabrať grády a pekne sa posunúť. Ak by to bol doplnkový diel, nič nepoviem, ale takto to nebolo niečo wau.

PS: Asi mám fakt problém s tými princeznami

 

Tak, to bolo všetko, dúfam, že sa vám článok páčil! Snáď nie som jediná, ktorá má tieto problémy s týmito sériami (a princeznami).

*máva knihou* 

Knižný Závislák (Dia)

Komentáre

  1. Každá kniha a jej hlavní hrdinovia nas viac či menej oslovia aj v závislosti od nášho psychického či fyzického rozpoloženia v ktorom sa momentálne nachádzame. Zväčša s tebou môžem súhlasiť , aj keď mne sa Celeana v celku páčila. Bola nadľudsky ľudská v prejavoch, citoch a vašniach. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím! I keď Celeane už asi neprídem na chuť, náhodou oslovili ma v tejto sérii aj iné postavy ako Elide či Lorcan :)

      Odstrániť
  2. Super námet na článok! Z tvojho zoznamu som čítala len ToG a teda, Celeana je trochu Mary Sue, ale priznám sa, že mi nejako neprekážala.:D Asi nemám tvoju averziu voči princeznám. :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka! <3 Mne to hrozne prekážalo, v podstate nejako ma unavovala jej osobnosť, ale vďakabohu mi ulahodili i iné postavy:D Asi tá averzia nepostihuje každého!

      Odstrániť
  3. So Selekciou úplne súhlasím, ale pri Falošnom bozku som takýto problém, našťastie, nemala. Ani pri ToG. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že Falošný bozk má veľa fanúšikov, ale toto rozhodne nebola moja šálka kávy (asi za to môže ten môj problém s princeznami:D) Ale aspoň so Selekciou sme sa zhodli!

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Posledné drámy bookstagramu a prečo škodia komunite

      Áno, každý miluje drámy. Priznajte si to už zo začiatku, je to v úplnom poriadku. Ale každý z nás ich má po čase dosť. Proste vám pretečie pohár a máte pocit, že sú to len plané výstrely do vzduchu ako aspoň trochu pozmeniť algoritmus a zviditeľniť sa. Áno, takmer každý to skúšal, aj ja som bola súčasťou drám (aj som jednu vyvolala, takže nie som svätá), ale poďme sa venovať tým najnovším a prečo to jednoducho škodí celej komunite. !TÝMTO ČLÁNKOM SA NIKOHO NECHCEM DOTKNÚŤ. SPOMÍNANÉ OSOBY SÚ TU Z ČISTO INFORMAČNÉHO HĽADISKA!  * ⸢ ̄    ̄  ̄  ̄  ̄  ̄   ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄  ̄ ⸣ VZNIK DRÁMY ⸤                                                                ⸥     (moja matematikárka by bola hrdá na mňa, že aspoň niečo som pochytila)     GENESIS  -  Každá dráma vznikne z väčšej časti preto, lebo niekto urazil niekoho ego (aj kolektívne ego existuje):D Okej, je to hnusne napísané, ale je to tak. Aspoň v najbližších drámach, ktoré vám popíšem.      SOCIAL BOOM -  Potom tu je tá časť

Prečo by ste nemali podceniť sériu Smrteľné stroje

Táto séria, ktorá vychádzala v čase, keď Harry Potter zažíval svoju najväčšiu slávu, je podľa mňa jedna z tých najlepších, ktoré som kedy prečítala. Prečo? Čítajte ďalej a dozviete sa!